7 МЕТОДІВ, ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ РОБОТУ В ОФІСІ

7 МЕТОДІВ, ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ РОБОТУ В ОФІСІ Проковтнути жабу

Один з найпростіших та найефективніших методів – “Проковтнути жабу на сніданок”. Суть полягає в тому, щоб виконати складні або неприємні справи на початку робочого дня. Наприклад, вам потрібно зателефонувати клієнту, в якого завжди поганий настрій, зробити звіт або закінчити складний проект. Такі завдання називаємо “жабами”, бо ми не хочемо їх виконувати. Проте, після їх вирішення, у вас покращиться настрій, зникне фактор стресу та підвищиться продуктивність.

Складайте список своїх “жаб” кожного ранку та насолоджуйтесь робочим процесом!

Pomodoro

В чому ж суть? Згадайте, як в студентські роки ви намагались перед сесією вивчити все, що не вивчали протягом семестру. Така сама ситуація спіткала італійського студента Франческо Чирилло. Щоб ефективно підготуватись до іспиту, він ставив таймер на 25 хвилин, протягом яких перечитував лекції. Після цього відпочивав 5 хвилин та знову ставив таймер на 25 хвилин. Після 4 таких підходів він відпочивав 15-20 хв. І знову до роботи!

До чого ж тут помідори? Тут дві версії: одні джерела говорять, що студент мав таймер у вигляді помідора, а інші – що помідор символізує роботу на день, яку потрібно розбити на шматки, щоб все встигнути.

Завдяки помідорному методу, ви будете інтенсивно працювати протягом пів години, при цьому, дозволяючи своєму мозку відпочити. Головне, дотримуватись таймінгу і ви здивуєтесь, скільки завдань ви виконаєте за день.

Боротьба з “слонами”

Всі масштабні та глобальні завдання в тайм-менеджменті називаються “слонами”. Як з ними працювати, щоб не лякатись від об’єму роботу, а ефективно реалізовувати?

Суть методу боротьби із “слонами” надзвичайно проста – розділіть ці великі завдання на фрагменти та напишіть до кожного список послідовних завдань. Це мінімізує ваше нервове напруження, яке виникало відразу, коли ви уявляли, що вам потрібно виконати. Звичайно, роботи цей метод не зменшить, але дозволить побачити скільки кроків потрібно зробити до фінішу та скільки часу ви на це можете витратити.

Метод швейцарського сиру

Масштабні проекти – це завжди стрес, бо лише при їх оголошенні, може кидати в паніку. Якщо в цьому описі ви себе впізнали, то спробуйте реалізовувати такі великі проекти з допомогою методу швейцарського сиру. Суть полягає не в його поїданні, але це теж можна застосувати :)

Якщо ви колись куштувати швейцарський сир, то знаєте, що він дірчастий. От уявіть, що шматок сиру – це ваш великий проект, а щоб його “з’їсти”, вам потрібно робити невеликі дірки. Саме вони є символом завдань, які вам потрібно виконувати, щоб досягти бажаного. Цей метод схожий з методом слона, про який ми розповідали раніше, але тут немає суворої послідовності завдань, робіть ті, які забажаєте.

Чим більше “дірок” у “сирі”, тим швидше ви презентуєте свій реалізований проект.

Повинен, варто, хочу

Поєднання роботи та відпочинку, коли ти 8 годин працюєш в офісі, найчастіше зводиться до того, що весь відпочинок переноситься на вихідні. В результаті, ви отримуєте виснаження та професійне вигорання. Спробуйте, під час планування свого дня, використати методику “Повинен, варто, хочу”, щоб ефективно працювати, але, при цьому, знаходити час на відпочинок.

Автором цього методу є Джеу Шірлі – розробник додатку «The Daily Practice». Головне завдання методу – складайте список справ на день, даючи відповіді на запитання:

  • • Що я повинен зробити, щоб ефективно вирішити поточні завдання?
  • • Що мені варто зробити, для поступової реалізації довгострокових цілей?
  • • Що я хочу зробити для власного задоволення?


Розподіл часу та сил між цими трьома пунктами ви визначаєте самостійно. Таке поєднання завдань дозволить вам виконати поточну роботу, зробити вклад до реалізації власних цілей, відпочити та не втратити мотивацію.

Не переривай ланцюжок

Найчастіше його метод “не переривай ланцюжок” використовують для вироблення певних звичок, але для оптимізації робочого процесу його теж можна використовувати.

Щоб його застосувати, вам знадобиться лише календар та маркер. Уявіть ситуацію: ви працюєте над масштабним проектом. Щоб реалізувати його до дедлайну, ви поставили собі завдання, що кожного дня будете витрачати на нього 3 години. І тут починається найцікавіше: якщо ви виконали свій план на день, ставте в календарі позначку і...ну і все :)

Такий метод можна віднести до ряду психологічних прийомів, адже коли ви поставите в календарі декілька позначок, то ви будете мати непереборне бажання продовжити цей ланцюжок продуктивних днів. Таким чином, вами буде рухати азарт та мотивація швидше завершити проект.

Метод “Flowtime”

Метод “Flowtime” є трансформацією методу “Pomodoro”. Якщо ви забули, то нагадаємо: “помідорний” метод передбачає 4 підходи, де протягом 25 хвилин ви інтенсивно працюєте та 5 хвилин відпочиваєте.

В чому ж особливість “Flowtime”? Він передбачає аналіз біоритмів кожної людини та побудову робочого графіку на їх основі, що не було враховано в методі “Pomodoro”.

Щоб визначити свої біоритми, зробіть ці дії протягом декількох днів:
  • • Оберіть завдання та зафіксуйте час, коли ви почали його виконувати.
  • • Коли відчуєте, що вам потрібно перепочити, зупиніться та запишіть час.
  • • Визначте, скільки хвилин вам потрібно відпочити, щоб знову продовжити роботу.
  • • Зробіть декілька таких підходів.

Ця фіксація дозволить вам побачити закономірність: зранку ви можете довше працювати та відпочити за 4 хвилини, а після обідньої перерви ефективніше працюєте, якщо робите 2-хвилинні перерви між 20 хвилинами роботи.

Суть цього методу – щоб ви зрозуміли свій біоритм і склали власний графік, за яким зможете ефективно виконувати будь-які завдання.

Користуйтесь цими методами тайм-менеджменту та пам’ятайте, що ніякі справи не страшні, якщо ви вмієте раціонально використовувати свій час.

Також читайте?

AMAZON SPHERES

AMAZON SPHERES

БЕЗКОШТОВНЕ ТА КОМФОРТНЕ МІСЦЕ В ОФІСНОМУ ПРОСТОРІ БІЗНЕС-ЦЕНТРУ "ЛЕБЕРГ"

БЕЗКОШТОВНЕ ТА КОМФОРТНЕ МІСЦЕ В ОФІСНОМУ ПРОСТОРІ БІЗНЕС-ЦЕНТРУ "ЛЕБЕРГ"

7 МЕТОДІВ, ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ РОБОТУ В ОФІСІ

7 МЕТОДІВ, ЯК ОРГАНІЗУВАТИ СВОЮ РОБОТУ В ОФІСІ

Залиште заявку

та отримайте детальнішу інформацію щодо приміщень

За додатковою інформаці запрошуємо Вас до бізнес центру LEMBERG

м. Львів, вул. Б. Хмельницького, 176

+38 (032) 255-10-03

+38 (067) 765-40-43

e-mail: orenda@lemberg.ua

завантаження карти...
1